Frosch

Robna marka s logotipom zelene žabe prisutna je na tržištu od 1986. i od samih je početaka imala pionirsku ulogu u ekološkoj proizvodnji. Sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća javnost je postala osvještenija o problematici zaštite okoliša koja je postajala sve važnija, djelomično i zbog ekoloških katastrofa. Robna marka Frosch jamči „organsku kvalitetu od 1986.“ kada je utemeljena. Svi sastojci proizvoda robne marke Frosch čine zatvorenu petlju u skladu s načelom Cradle-to-Cradle (od kolijevke do kolijevke). Jedan je takav primjer biološki razgradiva zamjenska formula na biljnoj bazi. Surfaktanti (aktivna sredstva za čišćenje) koje koristimo proizvedeni su od povrtnih sirovina, po mogućnosti europskog podrijetla, uključujući uljanu repicu, suncokrete i masline. Ovi veganski proizvodi ne sadrže štetne sastojke poput mikroplastike, fosfata i parabena. Koncept zatvorene petlje primjenjuje se i na ambalažu. Većina naših boca proizvedena je od 100 %-tnih reciklata (reciklirane plastike) i može ih se u potpunosti reciklirati. Poštovanje okoliša se isplati. Frosch je s vremenom uspio zadobiti veće povjerenje potrošača. Frosch je 2021. također dobio nagradu potrošača kao njemačka marka kojoj se najviše vjeruje u kategoriji „sredstva za čišćenje” dvadesetu godinu za redom. Frosch je usto 2009. u Njemačkoj proglašen „najodrživijom robnom markom”. Robna marka Frosch praktički je demokratizirala održivost i njezini proizvodi izborili su mjesto u gotovo svim područjima čišćenja i njege u domaćinstvima.

Frosch i okoliš

„Organska kvaliteta od 1986.“ nama nije tek puka poštapalica. Svakodnevno smo u potpunosti usredotočeni na održivi razvoj. Održivost se ne primjenjuje samo na formule, već i na ambalažu i proizvodnju. U proizvodnji proizvoda robne marke Frosch duž cijelog lanca nabave najveći značaj pridajemo okolišu i održivom razvoju. Tvrtka Werner & Mertz od 2003. provodi aktivnosti vezane uz zaštitu okoliša u skladu sa sustavom EMAS III. Obvezali smo se da ćemo svake godine dokazivati vlastiti napredak u području zaštite okoliša i očuvanja prirodnih resursa. Vodimo se integralnim održivim razvojem u svim područjima našeg djelovanja, od inovativnih formula na biljnoj bazi, korištenja reciklirane ambalaže te etiketa za ambalažu, ljepila i tinti koja se mogu reciklirati do proizvodnje i udaljenosti prijevoza.

Za ugodan dom

Osim uobičajenih sredstava za čišćenje u kućanstvu koji se odavno koriste, u današnje su vrijeme sve važnija i sredstva za njegu rublja. Robna marka Frosch obuhvaća linije proizvoda Frosch Baby namijenjene njezi osjetljive kože dojenčadi i Frosch Oase, sobni miris dostupan u različitim dizajnerskim ukrasnim bocama. Robna marka Frosch postala je ugledno ime i u području kozmetike. Sapun za pranje ruku Frosch Reine Pflege dostupan je u ukrasnim dizajnerskim dozatorima bez dodatne vanjske ambalaže. Koncept je zaokružen vrećicom za ponovno punjenje kojom se štedi oko 70 % ambalažnog materijala. Linija proizvoda Frosch Senses line dio je robne marke Frosch od 2018. g. Obuhvaća gel za tuširanje za osjetljivu kožu u ambalaži proizvedenoj od 100 % reciklirane plastike koji dolaze iz sustava žute vreće. Frosch odsad pruža ekološki prihvatljivu alternativu za sva područja domaćinstva.

Organska kvaliteta u devet točaka

Sa svojim proizvodima, robna marka Frosch fokusira se na koncept prirodnih sastojaka europskih proizvođača i koristi dokazana sredstva iz kućanstva kao što su ocat, limun i soda. „Ekokvaliteta za dobar osjećaj od 1986.” - kombinacija prirodne, visokoučinkovite snage čišćenja zajedno s ekološkim svojstvima, koja nisu štetna za kožu, čine Frosch ekološkim predvodnikom kada su u pitanju čišćenje i njega. Frosch je kontinuirano razvijao svoja znanja i vještine u području razvoja i proizvodnje sredstava za pranje i čišćenje koja ne štete okolišu tijekom zadnjih 35 godina i iskoristio je to za stvaranje održivih proizvoda.

Ekološku kvalitetu robne marke FROSCH obilježava sljedećih devet aspekata:


1. Formula sa zelenom snagom s prirodnim sastojcima koji doprinose svojstvima njege i čišćenja.


2. Upotreba tenzida obnovljivog biljnog podrijetla – s visokim stupnjem brze biološke razgradivosti. *


3. Dermatološki ispitane formule koje su iznimno prihvatljive za kožu. Upotreba blagih konzervansa i pažljivo odabranih komponenti mirisa svedena je na najmanju moguću mjeru ili potpuno ukinuta.


4. Bez štetnih kemikalija kao što su fosfati, borati, formaldehid, halogenirani organski spojevi, PVC.


5. Smanjen učinak na okoliš zbog smanjene upotrebe ambalaže i napredne upotrebe materijala koji su reciklirani i koji se mogu reciklirati.


6. Veganstvo. Poštovanje životinjskih života.


7. Održiva i energetski osviještena proizvodnja u proizvodnim pogonima čiji sustavi upravljanja okolišem imaju certifikate u skladu sa sustavom EMAS („Eco-Management and Audit Scheme” – sustav upravljanja okolišem i neovisnog ocjenjivanja), normom ISO 14.001 i udrugom A.I.S.E. (Međunarodna udruga za sapune, deterdžente i proizvode za održavanje).


8. Postrojenje tvrtke za obradu otpadnih voda za vraćanje samo pročišćene vode za proizvodnju u ciklusu otpadne vode.


9. Više od 35 godina iskustva u razvoju i proizvodnji ekološki prihvatljivih sredstava za čišćenje.