frosch
emsal
erdall
rorax

Tvrtka grupacije Werner & Mertz

Zahvaljujući pouzdanim robnim markama kao što su Frosch, Erdal i Tana Professional, tvrtka Werner & Mertz stekla je reputaciju inovativne tvrtke na europskom tržištu. Više od 150 godina izrazito smo posvećeni razvoju lokalne zajednice Mainza. Uvijek smo bili jednako posvećeni načelima ekološki prihvatljivog i održivog poslovanja, budući da održivi razvoj ne smatramo trendom, već tradicijom koju tvrtka svakodnevno njeguje. Odanost svojoj lokalnoj zajednici i inovativni duh čvrst su temelj tvrtke Werner & Mertz za neprekidno pružanje proizvoda i inicijativa koji odišu svježim idejama. Ponosimo se iznimnom odanošću svojih zaposlenika čiji prosječni radni staž u našoj tvrtki iznosi 16 godina. Svojom posvećenošću našim obvezama, vrijednostima i proizvodima pružaju čvrst oslonac tvrtki Werner & Mertz.

Drugi proizvodni pogon Erdal GmbH otvoren je 1953. g. u Halleinu, nedaleko od Salzburga. Tijekom godina broj zaposlenika u austrijskoj podružnici tvrtke Werner & Mertz narastao je na 160 te su u sve većoj mjeri preuzimali odgovornost za prodaju u 15 država središnje i jugoistočne Europe. Osim u Europi, proizvodi tvrtke Werner & Mertz za potrošače i profesionalne korisnike od 2011. g. dostupni su i na japanskom tržištu na kojemu su značajno ojačali svoj položaj na tržištu. Snažne robne marke, visokokvalificirani i motivirani zaposlenici te usmjerenost cijele tvrtke na neprekidno ostvarivanje ciljeva održivog razvoja jamče budućnost tvrtke Werner & Metz kao inovativnog predvodnika u području proizvoda za posebnu namjenu.
Dobro došli u Inicijativu Reciklat robne marke Frosch – održivost u Froschu

Zaštita okoliša ne odnosi se samo formule. Ekološki prihvatljivi proizvodi trebaju imati i ekološki prihvatljivo pakiranje. Frosch smatra da je samorazumljivo da se sva pakiranja njihovih proizvoda mogu reciklirati.

Ali Frosch ide korak dalje. U skladu s Inicijativom Reciklat, Frosch se snažno zalaže za recikliranje rabljene plastike. Plastične boce robne marke Frosch danas već sadrže 100 % stare plastike. Do danas se ta stara plastika (reciklirani PET) dobivala iz PET boca na kraju životnog vijeka iz industrije pića. Tijekom posvećenog istraživačkog rada Frosch je, zajedno sa svojim partnerima, otkrio metodu dodatnog recikliranja velikog udjela stare plastike koja se prikuplja u okviru njemačkog programa za recikliranje „žute vreće”. To je važno jer se najveći udio upotrijebljenih plastičnih posuda još uvijek ne reciklira na odgovarajući način – uglavnom se koristi, među ostalim, kao pomoćno gorivo u pogonima za spaljivanje komunalnog otpada. To znači da se sirova nafta, vrijedna sirovina, uzalud troši, a klima se opterećuje nepotrebnim emisijama CO2.

Frosch je uspio iskoristiti otpad iz žutih vreća kao vrijedan izvor sirovina te ga upotrijebiti za proizvodnju novih boca za Froschov deterdžent. Zajedno s mrežom partnera, koji uključuju Naturschutzbund Deutschland (njemački savez za očuvanje prirode i biološke raznolikosti – NABU), Frosch je iskoristio novu vrstu tehnologije razvrstavanja pomoću koje se reciklirani materijal razvrstava prema boji i izdvajaju se nevidljivi zagađivači, primjerice zarobljene strane tvari. Tim se procesom dobiva visokokvalitetan recikliran PET materijal od materijala koji se mogu reciklirati prikupljenih putem programa žutih vreća. Taj se materijal može upotrijebiti za proizvodnju novih boca robne marke Frosch, čime se osigurava odgovarajuće i ekološki prihvatljivo recikliranje. Dodatne informacije o Inicijativi Reciklat robne marke Frosch nalaze se ovdje.