Marka Frosch

Marka me bretkosën e gjelbër ka qenë në treg që nga viti 1986, një pionier eko që nga fillimi. Në mesin e viteve '80, tema e mbrojtjes së mjedisit u bë gjithnjë e më e rëndësishme ndërsa ndërgjegjësimi publik u rrit, i nxitur pjesërisht nga fatkeqësitë mjedisore. "Cilësi bio që nga viti 1986" ka qenë premtimi i markës që nga fillimi. Marka ndjek parimin Cradle-to-Cradle, i cili thotë se të gjithë përbërësit e produktit duhet të mbahen në një cikël të mbyllur. Një shembull gjendet në alternativat e formulës që janë me bazë bimore dhe biologjikisht të degradueshme. Surfaktantët (substancat aktive për larje) që ne përdorim prodhohen me lëndë të para perimesh, mundësisht nga kultivimi evropian, duke përfshirë farën e rrepës, lulediellin dhe ullinjtë. Produktet vegane nuk përmbajnë përbërës të dëmshëm si mikroplastikë, fosfate ose parabene. Ideja e ciklit të mbyllur gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në paketim. Shumica e shisheve tona janë prodhuar me deri në 100% reciklate (plastikë e ricikluar) dhe janë 100% të riciklueshme. Ky angazhim mjedisor ia vlen. Me kalimin e kohës, Frosch ka qenë në gjendje të fitojë besimin gjithnjë e më të madh të konsumatorit. Në vitin 2021 Frosch gjithashtu fitoi çmimin e konsumatorit si "marka më e besuar" e Gjermanisë në fushën e "agjentëve të pastrimit" për njëzet vjet rresht. Për më tepër, Frosch u votua si "marka më e qëndrueshme" e Gjermanisë në 2009. Marka Frosch praktikisht ka demokratizuar qëndrueshmërinë dhe produktet Frosch kanë siguruar një vend të vetin në pothuajse të gjitha fushat e pastrimit dhe kujdesit shtëpiak.

Frosch dhe mjedisi

Cilësia bio që nga viti 1986 nuk është vetëm një parullë për ne. Ne jetojmë dhe thithim qëndrueshmëri çdo ditë. Qëndrueshmëria nuk është e kufizuar në formula, por vlen edhe për paketimin dhe prodhimin. Në prodhimin e produkteve Frosch, shqetësimet tona për mjedisin dhe qëndrueshmërinë kanë përparësinë më të lartë përgjatë gjithë zinxhirit të furnizimit. Aktivitetet mjedisore në Werner & Mertz janë vërtetuar që nga viti 2003 (EMAS III). Ne jemi zotuar që të dëshmojmë çdo vit se bëjmë përmirësime të vazhdueshme në mbrojtjen e mjedisit dhe ruajtjen e burimeve. Tërësisht e qëndrueshme është maksima që ne ndjekim në çdo gjë që bëjmë, nga formulat novatore të bazuara në bimë, përdorimi i paketimit të ricikluar dhe etiketat e paketimit, ngjitësit dhe bojërat e riciklueshme, deri te prodhimi i produktit dhe distancat përkatëse të transportit.

Për një shtëpi të këndshme

Përveç pastruesve tradicionalë shtëpiakë që nga kohët e hershme, produktet e kujdesit të rrobave sot po marrin një rol më të rëndësishëm. Ndër linjat nën markën nënë janë Frosch Baby, e cila është projektuar drejt plotësimit të kërkesave të lëkurës së ndjeshme të foshnjave, dhe Frosch Oase, aroma për dhoma në dizajne të ndryshme dekorative shishesh. Frosch është tashmë një emër i konfirmuar edhe në segmentin kozmetik. Sapuni për duar Frosch Reine Pflege vjen në shishe me dizajn dekorativ, pa ndonjë paketim shtesë të jashtëm. Koncepti plotësohet me qese për rimbushje, e cila kursen rreth 70% të materialit të paketimit. Linja Frosch Senses ka qenë nën markën nënë që nga viti 2018. Ajo ofron xhel dushi për lëkurë të ndjeshme në një paketim prej plastike të ricikluar 100% nga Çanta e Verdhë. Frosch tani ofron një alternativë miqësore për mjedisin për të gjitha pjesët e shtëpisë.

Cilësi organike në 9 pika

Me produktet e saj Marka Frosch fokusohet në konceptin e përbërësve natyralë nga prodhuesit evropianë, dhe përdor ilaçet shtëpiake tashmë të provuara siç janë uthulla, limoni dhe soda. "Cilësi eko me ndjesi të mirë që nga viti 1986": Kombinimi i fuqisë natyrale dhe shumë efikase të pastrimit, së bashku me vetitë miqësore për mjedisin dhe lëkurën, e bëjnë Frosch një eko-pionier kur bëhet fjalë për pastrimin dhe kujdesin. Frosch ka zgjeruar vazhdimisht njohuritë e tij në zhvillimin dhe prodhimin e agjentëve të pastrimit dhe larjes miqësor ndaj mjedisit gjatë 35 viteve të fundit, dhe e ka shfrytëzuar këtë për të krijuar produkte të qëndrueshme.

Cilësia eko e FROSCH karakterizohet nga 9 aspektet e mëposhtme:


1. Formula e fuqisë së gjelbër me përbërës natyralë për të mbështetur karakteristikat e kujdesit dhe pastrimit.


2. Me tensidet që kanë një origjinë nga perimet e rinovueshme - me një shkallë të lartë të biodegradueshmërisë së shpejtë. *


3. Formulat e testuara dermatologjikisht janë shumë miqësore me lëkurën. Përdorimi i konservuesëve të butë dhe i përbërësve të zgjedhur me kujdes të parfumit është i minimizuar ose plotësisht i eliminuar.


4. Pa kimikate të dëmshme si fosfatet, boratet, formaldehidet, elementet organike të halogjenizuara, PVC.


5. Zvogëlimi i ndikimit mjedisor për shkak të përdorimit të reduktuar të materialeve të paketimit dhe përdorimit të materialeve të ricikluara dhe të riciklueshme në të ardhmen.


6. Vegan. Respektoni jetën e kafshëve.


7. Prodhim i qëndrueshëm dhe i ndërgjegjshëm ndaj energjisë në impiantet e prodhimit, ku sistemet e menaxhimit të mjedisit janë të certifikuara në përputhje me EMAS (Skema e Auditimit dhe Menaxhimit Ekologjik), ISO 14.001 dhe A.I.S.E. (Shoqata Ndërkombëtare për Sapunët, Detergjentet dhe Produktet e Mirëmbajtjes).


8. Impiant për trajtimin e ujit të kompanisë për kthimin e ujit të prodhimit të pastruar në ciklin e ujërave të zeza.


9. Më shumë se 35 vjet përvojë në zhvillimin dhe prodhimin e agjentëve pastrues miqësorë me mjedisin.