Помалку е повеќе - а само најдоброто е доволно добро

Децата се најголема среќа којашто го превртува животот наопаку. Сакате сè да направите како што треба и размислувате многу кога одлучувате што да купите. Бебешката кожа е многу чувствителна и има потреба од заштита затоа што допрва треба да се развива. Затоа, многу е важно внимателно да ги бирате сите производи за вашето бебе. Токму тоа и сакавме да го постигнеме кога ја развивме нашата линија бебешки производи Frosch Baby. Хипоалергенските производи за чистење и нега на облека не содржат бои и конзерванси. Добрата толеранција на кожата е дерматолошки потврдена.
Нежна бебешка нега за вистински среќни деца.

Детергент Frosch baby

 • ✓ моќно чистење на 30 °C - 95 °C
 • ✓ за обоени и бели алишта
 • ✓ 21 полнење
 • ✓ хипоалергенски: без бои и конзерванси

Детергентот Frosch Baby нуди моќно перење на белите и обоените алишта на температури од 30 °C до 95 °C. Покрај тоа што со леснотија ги отстранува дамките, моќната формула е соодветна и за претходно третирање на дамките. Овој детергент е изработен специјално за потребите на чувствителната кожа на бебиња, деца и луѓе кои страдаат од алергии. Хипоалергенскиот рецепт со природен екстракт од камилица не содржи бои и конзерванси. Внимателно избраните ароми исто така го намалуваат ризикот од иритација на кожата.
Добрата толеранција на кожата е дерматолошки потврдена. Шише од 1,5 l

...веган
...без микропластика
...шишето е 100% рециклирачко

Прашок за перење Frosch baby

 • ✓ моќно чистење на 30 °C - 95 °C
 • ✓ бели алишта
 • ✓ 18 полнења
 • ✓ хипоалергенски: не содржи додадени бои, парфем и конзерванси

Прашокот за перење Frosch Baby нуди моќно перење на белите aлишта што се перат на висока температура од 30 °C до 95 °C. Моќната формула со леснотија ги отстранува тврдокорните дамки. Овој детергент е изработен специјално за потребите на чувствителната кожа на бебиња, деца и луѓе кои страдаат од алергии. Хипоалергенската формула со провитамин Б5 не содржи бои, ароми и конзерванси. Добрата толеранција на кожата е дерматолошки потврдена. Практичната картонска кутија што може да се запечатува се состои од 80 % рециклирана отпадна хартија и може да се рециклира.
1,295 kg

...веган
...без микропластика

Frosch baby wash-soft

 • ✓ 31 полнења
 • ✓ хипоалергенски: без бои, благ парфем
 • ✓ соодветен за лица кои страдаат од алергии

Frosch Baby Underwear Soft е омекнувач за ткаенини којшто е особено добар за кожата и е особено нежен и овозможува одлична нега на облеката. Благиот рецепт со природен екстракт од камилица нежно се грижи за (бебешката) облеката и ја прави мека и нежна. Веганската хипоалергенска формула е развиена специјално за чувствителна кожа и лица кои страдаат од алергии. Не содржи бои и користи особено благи мириси.
Добрата толеранција на кожата е дерматолошки потврдена. Шише од 750 ml

...веган
...без микропластика

Спреј за претперење Frosch baby

 • ✓ Посебен отстранувач на дамки
 • ✓ хигиенска чистота
 • ✓ хипоалергенски: без бои или мириси
 • ✓ за обоени и бели алишта
 • ✓ особено нежен за боите

Спрејот за претперење Frosch Baby Prewash Spray е моќен отстранувач на дамки за чистење на тврдокорни и засушени дамки на бебешката облека пред да ја ставите на перење. Благодарение на високата концентрација на ензими во составот, моќниот рецепт со цитрат, којшто е сол на лимонската киселина, е особено ефикасен против дамки без да ги избелува боите на материјалот. Спрејот за претперење се нанесува директно на извалканиот дел пред да се стави на перење и, како ефикасен засилувач на детергентот, помага во чистењето кај сите конвенционални детергенти.
Шише со распрскувач од 300 ml

...веган
...без микропластика
...шишето е 100% рециклирачко

ФРОШ БЕБЕШКО СРЕДСТВО ЗА ХИГИЕНСКО ЧИСТЕЊЕ

 • ✓ хигиенско чистење без остатоци
 • ✓ pH неутрална за кожата
 • ✓ Хипоалергено: без бои и мириси

Нежно и темелно ги отстранува остатоците од млеко, сокови, остатоци од храна и нечистотија од сите површини во собата на вашето бебе - од играчки, столчиња, шкафчиња ... Лесна и хипоалергена формула со провитамин Б, лесно се плакне и е апсолутно безопасна за бебињата.
Шише 500мл

...веган
...без микропластика
...шишето е 100% рециклирачко

Детергент за миење садови Frosch baby

 • ✓ отстранува остатоци од млеко и храна
 • ✓ Одлично се плакне
 • ✓ неутрално за кожата со вредност 5,5 pH
 • ✓ хипоалергенски: без бои или мириси

Детергентот за садови Frosch Baby Dish Cleaner отстранува остатоци од млеко, каша и храна, моќно и нежно, од бебешка опрема како шишиња, цуцли, глодалки или играчки што може да се мијат. Одлично се плакне и воопшто не е штетен за бебиња. Хипоалергенската формула со провитамин Б5 не содржи парфеми и бои и ја штити кожата од исушување. Добрата толеранција на кожата на неутралната формула со pH 5,5 е дерматолошки потврдена. Затоа, Frosch Baby Dishwasher е идеален детергент за садови за луѓето кои страдаат од алергии.
Шише од 500 ml

...веган
...без микропластика
...шишето е 100% рециклирачко
...состојки од европска култивација